13.5.10

Συναυλία Κ.ΣΥ.Μ.Ε. @ Knot Gallery (15/05/2010)

Συναυλία ΚΣΥΜΕ

H Knot Arts εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας με μια συναυλία μελών του ΚΣΥΜΕ. Τα τρία σχήματα που συμμετέχουν αναδεικνύουν τις πολύμορφες δραστηριότητες του Κέντρου, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού.

Νίκος Κυριαζόπουλος

Ο Νίκος Κυριαζόπουλος ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή και σύνθεση ηλεκτρακουστικής μουσικής, χρησιμοποιώντας αναλογικά φίλτρα, μικρόφωνα, ηλεκτρονικές ιδιοκατασκευές και περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις.

Έχει συνεργαστεί με ομάδες χορευτών και ηθοποιών σε παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα, Ν. Κορέα, Αρμενία και Γαλλία.

Θα παρουσιαστεί απόσπασμα από project σε εξέλιξη με τίτλο «Etude Matriciel». Το έργο αποτελεί μια σπουδή πάνω στην τεχνική ανατροφοδότησης σήματος και αντηχήσεων.

Laptopless

Γιώργος Πούλιος/Γιώργης Σακελλαρίου

Ο Γιώργος Πούλιος και ο Γιώργης Σακελλαρίου έχουν συναντηθεί επί σκηνής στο παρελθόν, με τη συμμετοχή επίσης των Τάσου Στάμου και Μιχάλη Αδάμη, και στη συναυλία του ΚΣΥΜΕ είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν ντουέτο.

Μοιραζόμενοι μια κοινή προσέγγιση στη μουσική, καταναλώνοντας βιομηχανικά παρασκευασμένη τροφή και εμπνευσμένοι από την «αντί-κουλτούρα» της Ελλάδας (κυρίως αυτή της δεκαετίας του ’90) αποφάσισαν να συμπράξουν χωρίς να έχουν επιλέξει ένα συγκεκριμένο αισθητικό πλαίσιο ή κάποιο concept.

Πάντα με τη χρήση των laptop τους θα παρουσιάσουν ένα, κατά βάση, αυτοσχεδιαστικό σετ που θα στηριχτεί σε concrete ήχους που καλύπτουν όλο το φάσμα συχνοτήτων.

ΚΣΥΜΕnsemble

Άκης Δαούτης (fender stratocaster, live electronics), Κώστας Μαντζώρος (laptop), Πέτρος Φραγκίστας (laptop)

Μέλη του ΚΣΥΜΕ στήνουν ένα ensemble (ή συγκρότημα, αν προτιμάτε), επιστρατεύοντας laptops και ηλεκτρική κιθάρα, σε έναν αυτοσχεδιασμό με απρόβλεπτη εξέλιξη!

Ο Άκης Δαούτης, ο Κώστας Μαντζώρος και ο Πέτρος Φραγκίστας είναι μέλη του ΚΣΥΜΕ από την επίσημη ίδρυση του, το 1986. Έκτοτε ακολουθούν μια διακριτική αλλά σταθερά αφοσιωμένη πορεία, τόσο ως συνθέτες ηλεκτρονικής –και όχι μόνο- μουσικής, όσο και ως ενεργά μέλη του ΚΣΥΜΕ, οργανώνοντας δεκάδες συναυλίες, εργαστήρια και διαλέξεις.

ΚΣΥΜΕ

Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας ιδρύθηκε το 1979, από μια μικρή ομάδα καλλιτεχνών και επιστημόνων με στόχο την καλλιέργεια και ανάπτυξη, μέσω της σύνδεσης τέχνης και επιστήμης, της δημιουργικότητας, της έρευνας και της αισθητικής παιδείας.

Ιδρυτής και πρωτεργάτης του υπήρξε ο μεγάλος συνθέτης και στοχαστής του 20ου αιώνα, Γιάννης Ξενάκης.

Το Κέντρο εγκαινιάστηκε επίσημα το 1986.

Διευθυντής του ΚΣΥΜΕ από την ίδρυσή του μέχρι την 23η Μαΐου 2004 υπήρξε ο Στέφανος Βασιλειάδης. Πρόεδροι διετέλεσαν ο Γιάννης Ξενάκης, ο Γιάννης Γ. Παπαϊωάννου και η Ζουζού Νικολούδη.

www.ksyme.gr


Έναρξη: 20:30

Είσοδος: 5 Ευρώ