13.3.12

Marcus Beuter, Mecha/Orga Live @ Knot Gallery (16/03/2012)


(K)NØTmusic presents
Marcus Beuter, Mecha/Orga_Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012_Έναρξη 21:00_Είσοδος: 5 ευρώ


Marcus Beuter 
Ο Marcus Beuter δραστηριοποιείται στο χώρο του sound art από το 2001. Έχει παρουσιάσει ηχητικές εγκαταστάσεις σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες και σκηνοθέτες. Είναι μέλος των σχημάτων  Cooperativa Neue Musik, DEGEM, Trio TATUNTAT, Trio Beuter, Höger, Schwieger και Ensemble Theatrum Somnium Medusae και συνιδρυτής του label fragmentrecordings. Στις συναυλίες του αυτοσχεδιάζει χρησιμοποιώντας περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις (field recordings) που έχει ηχογραφήσει ο ίδιος στα ταξίδια του σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική τις οποίες επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο δημιουργώντας μουσικές δομές από οικείους καθημερινούς ήχους. 
www.marcusbeuter.de
http://soundcloud.com/marcus-beuter/berdruck


Mecha/Orga
Mecha/Orga ονομάζεται το project του Γιώργη Σακελλαρίου. Με υπόβαθρο στην κλασική και παραδοσιακή μουσική, ξεκίνησε να ασχολείται με τον πειραματικό ήχο στις αρχές του 2003. Έχει παίξει σε πάνω από 90 συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει στο ενεργητικό του αρκετές κυκλοφορίες. Έχει παραδώσει διαλέξεις και σεμινάρια για τη μουσική με ηλ.υπολογιστές και έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού μήκους και θεατρικές παραστάσεις Είναι μέλος του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας και του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκρακουστικής Μουσικής. Είναι υπέυθνος για το net label "Echomusic".
Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην ψηφιακή επεξεργασία περιβαλλοντικών ηχογραφήσεων. Η ηχητική του παλέτα περιλαμβάνει από βόμβους ψυγείων μέχρι καταρράκτες και από κινούμενα τρένα μέχρι έντομα. Στις συναυλίες του παίζει πάντα σε απόλυτο σκοτάδι, επιδιώκοντας μια έντονη ηχητική εμπειρία.
www.mecha-orga.com
www.echomusic.gr


Poster:
Γιώργος Τούρλας http://www.flickr.com/photos/georgetourlas/
Γεωργία Καρύδη http://yorgiakaridi.tumblr.com/