9.2.13

//Νέα Ημερομηνία//Orila # 13 Release Party @ KNOT Gallery: Σάββας Μεταξάς, Γεώργιος Καραμανωλάκης, Ευθύμης Θεοδόσης (Live) & K.atou (Dj set) (14/02/2013)




H Orila σε συνεργασία με τη (K)NØTmusic παρουσιάζει:
Σάββας Μεταξάς, Γεώργιος Καραμανωλάκης, Ευθύμης Θεοδόσης, K.atou_Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013_Έναρξη 20:30_Είσοδος: 5 ευρώ 

Τρεις ζωντανές εμφανίσεις και ένα Dj set πλαισιώνουν 
το release party της νέας κυκλοφορίας Orila 

Σάββας Μεταξάς
Ο Σάββας Μεταξάς είναι γνωστός για την παρουσία του στην ευρύτερη πειραματική σκηνή με το alter ego του “inverz”. Αυτοδίδακτος μουσικός, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε διάφορα συγκροτήματα πριν σχηματίσει τους “Good Luck Mr Gorsky”. Ακολούθησε η σταδιακή μετάβαση σε synthesizers και ηχογραφήσεις τοπίου ως εργαλεία σύνθεσης. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ ως “inverz” ενώ το ομώνυμο Cd στην Orila είναι η πρώτη του απόπειρα προς μια λιγότερο συνηθισμένη, μινιμαλιστική, kraut προσέγγιση. Γέννημα-θρέμμα της Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιείται με την Granny records στην έκδοση μουσικών έργων. 

Για τις ανάγκες αυτής της βραδιάς, ο Μεταξάς θα παρουσιάσει υλικό από την νέα του ομώνυμη κυκλοφορία (Savvas Metaxas, orl 13). Αυτός ο δίσκος προσδιορίζεται από την έντονη χρήση του 'dark energy' semi-modular συνθεσάιζερ σε συνδυασμό με επεξεργασμένες ηχογραφήσεις τοπίου. 

Ευθύμης Θεοδόσης
Ο Ευθύμης Θεοδόσης είναι μέλος των Free Piece Of Tape από το 2001. Παράλληλα, παρουσιάζει τη δουλειά του και ατομικά με την μουσική επένδυση των παραστάσεων του Σάκη Παπακωνσταντίνου "Τα Άγρια Αγόρια" (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Ιανουάριος 2012), La Commune Grecque (Φεστιβάλ Αθηνών, Ιούλιος 2012). Πρόσφατα έλαβε μέρος στο φεστιβάλ ΜiR, με μια performance βασισμένη στην ταινία "Fahrenheit 451". Τέλος, έχει συνθέσει το soundtrack “Gonur Tepe” για το ντοκιμαντέρ του Αναστάση Αγάθου "Black Sands". Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, ο Θεοδόσης θα παρουσιάσει μία live συνδυαστική εκδοχή του προηχογραφημένου υλικού σε παράλληλη δράση αυτοσχέδιων οργάνων, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την ηχογράφηση του "Gonur Tepe". Σκοπός είναι η δημιουργία μίας νέας ακουστικής εμπειρίας με αφετηρία το ηχητικό υλικό του συγκεκριμένου δίσκου.
http://blacksandsfilm.wordpress.com
http://junkrecords.gr/cd/efthimis-theodossis-anastastis-agathos-gonur-tepe
http://mirfestival.gr/blog/?p=921

Γεώργιος Καραμανωλάκης
O Γεώργιος Καραμανωλάκης ασχολείται με τον τομέα της in situ τέχνης. Είναι σκηνοθέτης πειραματικών ταινιών (σούπερ 8,16μμ φιλμ και ψηφιακό βίντεο) και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Οmio. Από το 2004 συνθέτει ηλεκτροακουστική μουσική με βάση τον αυτοσχεδιασμό. Για την παραγωγή ήχου χρησιμοποιεί παλιές ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές (Game boy), μεταποιημένα όργανα και συσκευές (Casio πιανάκια, κασετόφωνα κτλ.) καθώς και αναλογικούς συνθετιστές από το παρελθόν (Ε.Μ.S. Synthi).
http://soundcloud.com/georgios-karamanolakis
http://omio.org

K.atou
Η K.atou κατά κόσμον Κατερίνα Μόρτζου ξεκίνησε να συλλέγει δίσκους ηλεκτρονικής μουσικής στην ηλικία των 17 ενώ το Djing ήρθε στην ηλικία των 18. Στην Κέρκυρα η δράση της περιλαμβάνει μια ραδιοφωνική εκπομπή κάθε Σαββατοκύριακο και μια σειρά από επιτυχημένα party. Έπειτα, μετακομίζει στην Αγγλία όπου σπουδάζει και ταυτόχρονα κάνει φιλίες που την εμπνέουν δημιουργικά. Το 2006 κάνει την εμφάνισή της στο νεοϋορκέζικο label Goosehound ως "foreign diplomat". Μετά από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για μουσικό διαλογισμό, ξεκινά την παραγωγή και η πρώτη της δουλειά βρίσκει στέγη στο Βερολινέζικο label Einmaleins musik. Το 2006 η K.atou μεταφέρει τη βάση της από την Αθήνα στο Λονδίνο και το καλοκαίρι του 2007 μετακομίζει στο Βερολίνο. Η ετήσια εμφάνισή της στα after hours του Detroit Electronic Music Festival έχουν γίνει ταυτόσημα της underground house και techno σκηνής, ενώ έχει παίξει σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, καθώς και σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury.
http://soundcloud.com/k-atou
http://residentadvisor.net/dj/k.atou



Orila records & paraphernalia
info@orila.net
twitter.com/fetaladiorila
orila.net