24.3.13

Live @ Knot Gallery: Brian Osborne, Ilan Manouach, Dead Gum (29/03/2013)



Η Phase! σε συνεργασία με τη (K)NØTmusic παρουσιάζει:
Brian Osborne, Ilan Manouach, Dead Gum_Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013_Έναρξη 21:00_Είσοδος: 5 ευρώ

Brian Osborne (USA)
Μουσικός εν ενεργεία από το 1994, ο Brian Osborne (NYC) εδώ και -σχεδόν- μια εικοσαετία, ηχογραφεί και παίζει στην Αμερική και στην Ευρώπη, ενώ το 2003 ίδρυσε τη δισκογραφική Heat Retention Records με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σπούδασε μουσική και Percussion Performance στο North Carolina School of the Arts, ασχολήθηκε με την ιαβανέζικη Gamelan και μαθήτευσε για τέσσερα χρόνια δίπλα στον σπουδαίο Milford Graves. Το ανορθόδοξο, ελεύθερο παίξιμό του ενσωματώνει στοιχεία από free jazz, improv και noise και το set up του περιλαμβάνει αντισυμβατικά μικροαντικείμενα και ηλεκτρονικά.
Αυτόν τον καιρό, τα ενεργά projects στα οποία συμμετέχει είναι τα George Steeltoe Ensemble, The Gate (πρώην Dan Peck Trio) και ένα ντουέτο με τον Jeffrey Shurdut. Επίσης οι Blastocyst, Paper Legs, DOSDEDOS και Sharks with Wings. Πέραν αυτών, επιδίδεται σε ποικίλες συνεργασίες, έχοντας παίξει με τους Joachim Badenhorst, Ed Bear, Robert Beatty, Walter Carson, Daniel Carter, Peter Evans, Bruce Eisenbeil, Paul Flaherty, Frode Gjerstad, KatsuYuki Itakura, Oliver Lake, Sabir Mateen, Joe McPhee, Tamio Shiraishi, Nate Wooley, C. Spencer Yeh, καθώς και με μέλη των Reverse Mouth, Slasher Risk, Hair Police, Wretched Worst, Sightings, Mouthus και Wolf Eyes.
http://heatretentionrecords.com/
http://www.youtube.com/watch?v=tUqGw_M1KYA
http://www.youtube.com/watch?v=ZgDs5XUGU6E

Dead Gum
O Παναγιώτης Σπούλος (Phase! Records, Wham Jah, Reverse Mouth) ως Dead Gum χρησιμοποιεί κυρίως την κιθάρα και την φωνή μέσα από μερικά εφέ για την δημιουργία στιγμιαίων συνθέσεων, ψυχεδελικών κολάζ και άμεσων 'γυμνών' ξεσπασμάτων. Πλήρως αυτοσχεδιαστική και ψυχογραφική, η μουσική έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και lo-fi υφή, φλερτάροντας με το punk, την bedroom pop και τον αναλογικό θόρυβο. 
http://deadgum.bandcamp.com/
http://phasemag.blogspot.gr/
http://freemusicarchive.org/music/Dead_Gum/

Ilan Manouach
Ο Ιλάν Μανουάχ είναι μουσικός και ασχολείται επίσης επαγγελματικά με τα πειραματικές μορφές διήγησης, Οι εικαστικές του δουλειές εκδίδονται στο Βέλγιο καθώς και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη και ετοιμάζεται να εκδώσει το πρώτο σόλο lp.
http://www.ilanmanouach.com