8.5.12

Δημήτρης Καμαρωτός & Νίκος Κυριαζόπουλος @ Knot Gallery (13/05/2012)




(K)NØTmusic presents: 
Δημήτρης Καμαρωτός & Νίκος Κυριαζόπουλος_Κυριακή 13 Μαΐου 2012_Έναρξη: 21:00 Είσοδος: 5 ευρώ


O Δημήτρης Καμαρωτός και ο Νίκος Κυριαζόπουλος δημιουργούν ένα χώρο ακρόασης ανάμεσα σε δύο αρθρωτά (modular) αναλογικά συστήματα. Συμπράττουν σε ένα σετ μεγάλης διάρκειας και μεγάλων διαφοροποιήσεων πυκνότητας, με φάσματα από απλά ημίτονα μέχρι μηχανικό θόρυβο. Το κοινό, μπορεί να διαλέγει διαφορετικές θέσεις διερευνώντας την διαφοροποίηση ακρόασης μέσα στο χώρο. Στην διάρκεια της συναυλίας ο Βασίλης Κουντούρης θα προβάλει Chladni Patterns στο χώρο, όπως γεννιούνται από την ακρόαση των ήχων.


Ο Δημήτρης Καμαρωτός αρχικά ασχολήθηκε με την αναλογική ηλεκτροακουστική και τις παραδοσιακές τεχνικές σύνθεσης και μετά με ένα μεγάλο φάσμα των ψηφιακών τεχνικών σύνθεσης ήχου και μουσικής. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΣΥΜΕ και του ΕΣΣΗΜ και συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα με θέματα ήχου. Συμμετέχει με την μουσική του στην δραματουργία θεατρικών παραστάσεων που έχουν παρουσιασθεί στα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.
Ο Νίκος Κυριαζόπουλος ασχολείται με περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις και το σχεδιασμό ηχοτοπίων, χρησιμοποιώντας αναλογικά φίλτρα, μικρόφωνα και ηλεκτρονικές ιδιοκατασκευές.
http://soundcloud.com/nikoskyriazopoulos
Ο Βασίλης Κουντούρης είναι συν-ιδρυτής -μαζί με τον Κώστα Μπώκο της δημιουργικής ομάδας ήχου και πολυμέσων του Studio19st η οποία ασχολείται με τη σύνθεση, την ηχογράφηση-καταγραφή, το σχεδιασμό, την επεξεργασία και την παραγωγή ηχητικών, μουσικών, και οπτικών υλικών. για παραστάσεις, δισκογραφία, κινηματογράφο, πολυμέσα και εικαστικές εγκαταστάσεις. Συνεργάζεται με συνθέτες, μουσικούς, σκηνοθέτες, εικαστικούς καλλιτέχνες, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τεχνολογία μπορεί να συνεισφέρει στη δημιουργική διαδικασία.
http://www.studio19st.com