29.1.13

Live @ KNOT Gallery: Τάσος Στάμου & Adam Bohman (The Car Boot Sales), Πάνος Χαραλάμπους (02/02/2013)


H kukuruku recordings σε συνεργασία με τη (K)NØTmusic παρουσιάζει:
Τάσος Στάμου & Adam Bohman (The Car Boot Sales), Πάνος Χαραλάμπους_Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013_Έναρξη 21:00_Είσοδος: 8 ευρώ

Τάσος Στάμου & Adam Bohman (The Car Boot Sales)
Οι “Car Boot Sales” είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης συνεργασίας των Τάσου Στάμου (μεταποιημένα κυκλώματα και προετοιμασμένο zither) και Adam Bohman (amplified found objects & broken violin). Κοινός τόπος μεταξύ των δύο μουσικών (πέρα από την αφοσίωσή τους στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό) είναι η σχέση πάθους και η εμμονή τους στη συλλογή και χρήση μεταχειρισμένων και ανακυκλωμένων υλικών ως μουσικά όργανα. Μέλη των London Improvisers Orchestra, μιας μουσικής κολεκτίβας με έδρα το Λονδίνο δραστήρια την τελευταία 15ετία, οι Bohman και Στάμου  δημιουργούν αυτόματες musique concrete συνθέσεις και εξερευνούν μέσω του ήχου τις πιθανότητες έκφρασης με ευτελή και lo-fi τεχνικά  μέσα.

Ο Adam Bohman αποτελεί θρυλική μορφή της avant-garde βρετανικής μουσικής. Μέλος των Bohman Brothers, Morphogeneses και άλλων σχημάτων, έχει παρουσιάσει την ιδιότυπη αυτοσχεδιαστική μουσική του σχεδόν παντού στη Βρετανία και διεθνώς. Τα αυτοσχέδια όργανά του παραπέμπουν σε γλυπτά art bruit, αποτελούμενα από θράυσματα και μέλη αντικειμένων καθημερινής χρήσης (σπασμένα ποτήρια, σούστες κρεβατιών, πλαστικά κουζινικά, τενεκέδες κ.α).

Ο Τάσος Στάμου είναι συνθέτης ηλεκτοακουστικής μουσικής, αυτοσχεδιαστής και κατασκευαστής πειραματικών μουσικών οργάνων. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διάφορες συνεργασίες (Evan Parker, Valerio Tricoli, Ilan Manouach, Kuupu & LauNau, Steve Beresford κ.α) και σε σόλο δουλειές, σε ηχογραφήσεις (Absurd, Triple Bath, Kukuruku Recordings, Orila κ.α) και σε live στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Καλεσμένος του ντουέτου είναι ο καθηγητής  ζωγραφικής και αντιπρύτανης της Α.Σ.Κ.Τ Πάνος Χαραλάμπους, που θα παρουσιάσει ένα αλλοπρόσαλο και ιδιότυπο dj set με δίσκους γραμμοφώνου και με έντονα στοιχεία performance. Ο  Χαραλάμπους έχει διαγράψει μια έντονη καλλιτεχνική παρουσία που χαρακτηρίζεται από την εκτεταμένη χρήση προσωπικών ερεθισμάτων και κοινών/καθημερινών υλικών, από μικτές τεχνικές αλλά και συχνά από υπόγειο χιούμορ σαν δομικό στοιχείο των έργων που δημιουργεί. Μεγάλο μέρος της εικαστικής του δουλειάς έχει άμεσες αναφορές στη νεοελληνική λαϊκή μουσική κουλτούρα αλλά και στην παράδοση σαν μια αφορμή για μια συνειρμική παλινδρόμηση. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Βαρκελώνη, στη Μπολόνια, στην Κοπενχάγη, στο Βερολίνο, στη Γλασκώβη κ.α.

www.tasosstamou.com
http://www.kukurukurecordings.com/
http://www.youtube.com/watch?v=xuxigqQzyAs
http://www.youtube.com/watch?v=G0JhaR1oPcM
http://www.youtube.com/watch?v=1YYAHDvlDBk&list=UU29UzzdJZSssqUCEy1bKy_w&index=11