29.1.13

Live @ KNOT Gallery: Guillaume Loizillon (31/01/2013)


Το ΚΣΥΜΕ σε συνεργασία με τη (K)NØTmusic παρουσιάζει:
Guillaume Loizillon_Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013_Έναρξη 21:00_Είσοδος: 5 ευρώ

O Guillaume Loizillon βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένος του Μουσικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.
Την συναυλία διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χουρμουζίου-Παπαϊωάννου.

Ο Guillaume Loizillon διαμένει και εργάζεται στο Παρίσι. Συνθέτης και μουσικός εμπνεόμενος από πολλά και διαφορετικά μέσα, παραμένει ανεξάρτητος και ακατάπαυστα γοητευμένος από νέους πειραματισμούς και καλλιτεχνικές εξελίξεις: Ηλεκτρονική μουσική, ηχητική τέχνη, αυτοσχεδιασμός, ηχητική ποίηση, εγκαταστάσεις, συνεργασία τεχνών, δικτυακή τέχνη...
Η δισκογραφία του ως συνθέτη περιλαμβάνει πάνω από 14 κυκλοφορίες. Η μουσική του είναι κυρίως ηλεκτρονική. Εντούτοις παραμένει πάντοτε το ενδιαφέρον του στην συνεργασία με σολίστ μουσικών οργάνων και ιδιαιτέρως με μουσικούς οι οποίοι ειδικεύονται στον αυτοσχεδιασμό. Κατά την πραγματοποίηση του τελευταίου έργου του εξερευνά τις διάφορες συναντήσεις των σολίστ με το ηλεκτρονικό περιβάλλον.
Είναι λέκτορας στο Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου Paris VIII. Η ακαδημαϊκή του ειδίκευση είναι η Σύνθεση Ήχου. Έχει ιδιαιτέρως αναπτύξει ερευνητικά έργα και υλοποιήσεις με σύνθεση βασισμένη σε φυσικά μοντέλα.  Τα αισθητικά του ενδιαφέροντα τον ώθησαν να δημιουργήσει ένα μεταπτυχιακό (Master’s) στις τέχνες του ήχου. Αναπτύσσει εκτός από τις ηχητικές τεχνικές και ένα σεμινάριο ανάλυσης των τεχνικών των διαφορετικών τεχνών.
Είναι συνιδρυτής της ανεξάρτητης εταιρείας “Trace-label”. Εκτός των εκδόσεων CD αφιερωμένων στην νέα μουσική, αναπτύσσει στο διαδίκτυο μια σειρά από δράσεις με συνεργασίες καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους, κυρίως την δράση “Phono-Photo” η οποία από το 2007 συγκέντρωσε τις συμμετοχές περισσότερων από 100 καλλιτεχνών.

Κύριες καλλιτεχνικές και μουσικές συνεργασίες:
Ομάδες χορού: Merce Cunningham Dance Company (Opéra de Paris, 2005), Jean-Marc Matos & cie, Compagnie VMT κ.α.
Ηχητική ποίηση και οπτικές τέχνες: Julien Blaine, Costis, Jacques Donguy, Esther Ferrer, Joël Hubaut, Valère Novarina κ.α.
Μουσικοί: Barney Wilen, Tom Johnson, Hektor Zazou, Bony Bikaye, Laurent Saiet, Claude Barthélémy, Dièse 440 κ.α.