3.4.10

Memoryformat presents Grounded Circle (Uk), Big Fat Lips (Gr) Live @ Knot Gallery (09/04/2010)


Η διαδικτυακή ετικέτα memoryformat.net παρουσιάζει:

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Grounded Circle (UK) live

Big Fat Lips (GR) live

http://www.memoryformat.net

Grounded Circle

Το γιατί ο Elliot Little αποκλίνει από τη σημερινή μουσική πραγματικότητα είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις. Φαινομενικά αποτελεί το στερεότυπο του αποφοίτου μουσικού κολεγίου, που κατά καιρούς περιοδεύει με μία ή περισσότερες μπάντες παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας και που παράλληλα ασχολείται με προσωπικά projects. Ακούγοντας όμως το “Incoherent”, την πρώτη του κυκλοφορία ως Grounded Circle στο βρετανικό netlabel Polymorphic, αποκομίζει κανείς την εντύπωση αυθόρμητης και αφοπλιστικής ειλικρίνειας, εκφρασμένης μέσα από τα ακουστικά και ηλεκτρονικά μέσα που ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί. Αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε στην δεύτερη κυκλοφορία του με τίτλο “Through a Period of Time and Countless Other Things” στη memoryformat. Ο Grounded Circle θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λακωνικός, αφού δεν εκφράζεται με πιό περίπλοκο τρόπο από ότι κάθε φορά απαιτείται. Ίσως έτσι κατεφέρνει να γεμίζει κάθε ρυθμό, synthline ή riff με συναισθηματικό περιεχόμενο, δημιουργώντας ένα μυστυριωδώς όμορφο σύνολο.

Big Fat Lips

Big Fat Lips είναι το ψευδώνυμο το οποίο χρησιμοποιεί ο Νίκος Μαρδάκης όταν αφήνει την κιθάρα και κάθεται μπροστά στην οθόνη και τα ηχεία του, για να προσθέσει ένα ακόμα στοιχείο στη dub ατμόσφαιρα του επόμενου κομματιού του. Παρόλο που η συμμετοχές του σε groups ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια, το πρώτο album του με τίτλο “Lemon Kiss” κυκλοφόρησε στη memoryformat στο τέλος του 2008, παρουσιάζοντας την εκδοχή του Big Fat Lips ήχων μεταξύ trip-hop και dub, η οποία περιέχει και αρκετό πειραματισμό σε διάφορες δόσεις. Στα κομμάτια του επικρατεί μια μελαγχολική διάθεση που κάποτε εμπνέει υπνωτικές ονειροπολήσεις, ενώ άλλοτε εμφανίζει πιό πειραματικές και παιχνιδιάρικες προεκτάσεις. Ίδιο περιεχόμενο έχουν και οι ζωντανές του εμφανίσεις, που ξεκίνησαν μετά την κυκλοφορία του album, με επιπλέον δυναμισμό και ενέργεια

memoryformat

Η memoryformat είναι μία ελεύθερη διαδικτυακή ετικέτα (netlabel) ηλεκτρονικής μουσικής και αποτελεί το πρώτο εγχείρημα αυτού του είδους στην Ελλάδα. Η δημιουργία και η λειτουργία της είναι βασισμένες στην ιδέα της ελεύθερης διακίνησης της μουσικής και για το λόγο αυτό δραστηριοποιείται κυρίως μέσω διαδικτύου. Συνέπεια αυτής της αρχής, και όχι σκοπός της memoryformat, είναι η προσφορά μουσικής χωρίς αντίτιμο. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θυσιάζεται η ποιότητα των κυκλοφοριών ή ότι η μουσική αντιμετωπίζεται σαν κάτι φτηνό. Αντίθετα, η memoryformat είναι αφιερωμένη στην επιλογή αξιόλογων καλλιτεχνών που ταιριάζουν στη φιλοσοφία και το στυλ της και στην όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσίαση και προώθηση του τελικού αποτελέσματος, παρακάμπτοντας σε κάθε της βήμα το καθιερωμένο εμπορικό πρότυπο της μουσικής βιομηχανίας και αντικαθιστώντας το με την χωρίς όρους - αλλά στο μέτρο του δυνατού - υποστήριξη των καλλιτεχνών που αντιπροσωπεύει. Στο μουσικό κομμάτι, η memoryformat αποσκοπεί στην κυκλοφορία μουσικής που να αποτελεί πρόκληση ή ευχάριστη έκπληξη για θιασώτες ορισμένων ειδών μουσικής, κατά κύριο λόγo βασισμένων στα breakbeats (trip-hop, IDM, dub).

Έναρξη: 20:30

Είσοδος: 5 ευρώ