6.6.10

M. Κουρτπαρασίδου, Λ. Πηγούνης, Α. Δρυμωνίτης Trio / Joe Tornabene, Νίκος Παπαβρανούσης Duet (13/06/2010)


















Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου, Λάμπρος Πηγούνης, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης Trio

Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου (κρουστά)

www.margaritapercussion.com

Γεννήθηκε το 1981 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης και στην Μουσική Ακαδημία του Detmold (Γερμανίας). Είναι η πρώτη Ελληνίδα με Μάστερ στα κρουστά από το Κονσερβατόριο του ‘Αμστερνταμ (Ολλανδίας). Είναι Α’ κορυφαία στα τύμπανα στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, μέλος του Ολλανδικού Συνόλου Πνευστών και του Red Chicken Soup Duo και έχει διατελέσει μέλος της Nordwestdeutsche Philhamonie. Έχει διδάξει στο Νέο Ωδείο Θεσ/νίκης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης.

Λάμπρος Πηγούνης (βιολί, ηλεκτρονικά)

Ο Λάμπρος Πηγούνης ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως συνθέτης και ειδικεύεται στον τομέα της σύγχρονης κλασσικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Σπούδασε βιολί στο Ελληνικό Ωδείο Αθήνας και αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στη μουσική σύνθεση, στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire της Αγγλίας. Στο διάστημα αυτό έγινε μέλος της φιλαρμονικής του Hertfordshire στα δεύτερα βιολιά και παρακολούθησε σεμινάρια και masterclasses με τον Jonathan Harvey. Το 2003 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην ηλεκτροακουστική σύνθεση στο City University του Λονδίνου με καθηγητές τον Simon Emmerson και Denis Smalley.

Η πρόσφατη δραστηριότητά του, αποτελείται απο αναθέσεις και συνεργασίες με χορογράφους και σκηνοθέτες. Oι ηλεκτροακουστικές του συνθέσεις έχουν παρουσιαστεί στο

Laban Solstice Festival, Northern Exposure of Contemporary dance film and

video Festival, Greenwich and Docklands International Festival, Mercat de les slors in Barcelona, the International Platform of Arts in Portugal, sto DAL NIENTE 3 Projects στο Synch Festival, Athens, Athens Digital Week, Moving Silence Festival.

Πρόσφατες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την κατασκευή και τον χειρισμό της βίντεο πλατφόρμας στην παράσταση "Α-Ω", θέατρο Παλλάς 2008. Την υλοποίηση της διαδραστικής ηχητικής εγκατάστασης “dreamgrove.org” για το Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας 2008 και την Biennale του Hong Kong 2009.

Η παρούσα του έρευνα, μελετά τις επιρροές του ανθρώπινου παράγοντα στη ζωντανή παρουσίαση ηλεκτροακουστικής μουσικής με βάση τα διαδραστικά συστήματα.


Αλέξανδρος Δρυμωνίτης (κιθάρα, ηλεκτρονικά)

Σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας με το Δημήτρη Κεχρή, στο Atheneum και στο Πειραματικό Ωδείο Αθηνών με τον Κώστα Γρηγορέα, από όπου πήρε δίπλωμα κιθάρας με "Άριστα Πανψηφεί" και πτυχείο ειδικού αρμονίας με τον Πέτρο Τσιτσόπουλο με τον ίδιο βαθμό.

Συνέχισε σπουδές στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ από όπου πήρε Bachelor και Master στην κιθάρα με 8.5 και 9 cum laude αντίστοιχα. Φοίτησε ένα χρόνο με πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στο Βερολίνο με τον Daniel Goeritz. Παρακολούθησε σε μαθήματα σύνθεσης με τους Daan Manneke, Andre Douw και Fabio Nieder.

Έχει ερμηνεύσει έργα και έχουν ερμηνευτεί έργα του στην Ολλανδία, Γερμανία, Ελλάδα και Σλοβενία.

Είναι καθηγητής κιθάρας στο μουσικό σχολείο του Άμστερνταμ.



Joe Tornabene, Νίκος Παπαβρανούσης Duet

Η μουσική συνεργασία του Joe Tornabene (σαξόφωνο)και του Νίκου Παπαβρανούση (drums) έχει σαν κεντρικό άξονα την εξερεύνηση του απρόσμενου και της έκπληξης.


Νίκος Παπαβρανούσης (drums)

Ο Νίκος Παπαβρανούσης σπούδασε στην "Acedemie de la batterie Dante Agostini"στο Παρίσι απο το 1988 μέχρι το 1992. Κέρδισε το πρώτο βραβείο της σχολής και τώρα είναι αντιπρόσωπος της στην Αθήνα. Απο το 2007 παίζει με τους "Maraveyas Ilegal". Επιπλέον, παίζει με διάφορα σχήματα και καλλιτέχνες στα ευρύτερα πλαίσια της jazz και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα studio session, ενώ παράλληλα διδάσκει.


Joe Tornabene (σαξόφωνο)

Ο Joe Tornabene είναι σαξοφωνίστας, ηθοποιός, και sound designer. Στη δουλειά που έχει παρουσιάσει στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, διερευνά τις δυναμικές και δημιουργικές δυνατότητες του αυτοσχεδισμού συνδιάζοντας πολλά μέσα. Έχει παραδώσει σεμινάρια πάνω στη σχέση ανάμεσα στο performance, το σώμα, την κίνηση, τη μουσική, τον ήχο και τον αυτοσχεδιασμό σε 10 χώρες. Τα τελευταία χρόνια ζεί στη Μασσαλία.


Έναρξη: 8:30

Είσοδος: 5 Ευρώ