10.3.11

Τάσος Στάμου & Morten Carlsen Live @ Knot Gallery (19/03/2011)

Ο Δανός Morten Carlsen (σαξόφωνο, laptop-granual synthesis) και ο Τάσος Στάμου (zither, laptop-synthesizer) θα συμπράξουν στη σκηνή του KNOT σε ένα αυτοσχεδιαστικό duo με στοιχεία που συνδυάζουν πρακτικές της musique concrète με εκείνες του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Θα προηγηθεί προβολή οπτικοακουστικού υλικού από video projects των δυο δημιουργών.


Ο Morten Carlsen έχει μιά μακρά πορεία στο χώρο της ευρωπαϊκής πειραματικής μουσικής σκηνής και αποτελεί ενεργό μέλος της avant garde δανέζικης κοινότητας (γνωστότερος και ως μέλος της jazz μπάντας New Jungle Orchestra). Με εναρκτήριο την παραδοσιακή μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό ασχολήθηκε από το 1971 σχεδόν με όλα τα είδη σύγχρονης μουσικής φόρμας και έκφρασης. Το 1988 ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έγινε πολύ σημαντικό εργαλείο στη δουλειά του, με το οποίο πραγματοποίησε σειρές διαδραστικών συνθετικών έργων και ηχητικών εγκαταστάσεων. Από το 1995 εργάστηκε ως sound-artist γιά τη Δανέζικη Ραδιοφωνία και μέχρι σήμερα πραγματοποιεί συναυλίες και ηχητικά installations διεθνώς.


Ο Τάσος Στάμου δραστηριοποιείται στους χώρους του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, της ηλεκτροακουστικής σύνθεσης και του ηχητικού performance. Το 2007 κυκλοφόρησε το “Infant”, αποτέλεσμα πειραματισμών με μεταποιημένα παιδικά όργανα και μουσικά παιχνίδια. Μέχρι σήμερα έχουν δισκογραφηθεί έξι ακόμη έργα του σε ανεξάρτητες εταιρίες, με περιεχόμενο που ποικίλει σε τεχνικές και εκτείνεται από την οργανοπαιξία μέχρι την ηλεκτρονική σύνθεση. Ταυτόχρονα έχει παρουσιάσει ζωντανά τη μουσική του στην Ευρώπη και στην Αμερική σε σόλο και σε συνεργασίες με άλλους ηχητικούς πειραματιστές, όπως οι Evan Parker, Ignaz Schick, Valerio Tricoli, Kuupuu και Lau Nau, Νίκος Βελιώτης.


www.mortencarlsen.dk/

tasosstamou.wordpress.com


Αφίσα μεγαλύτερης ανάλυσης μπορείτε να κατεβάσετε εδώ: http://www.mediafire.com/?z4l48bk5g4tk5m2

Είσοδος: €8

Έναρξη: 21:00