8.5.12

Mech▲nimal, Στυλιανός Τζιρίτας UNIT @ Knot Gallery (12/05/2012)


(K)NØTmusic presents: 
Mech▲nimal, Στυλιανός Τζιρίτας UNIT_Σάββατο 12 Μαΐου 2012_Έναρξη: 20:30 Είσοδος: 5 ευρώ
Αφού όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη των δύο συγκροτημάτων έχουν εμπλακεί ποικιλοτρόπως (μέχρι και μουσικώς…) μεταξύ τους απεφάσισαν να ποιήσουν και μια κοινή εμφάνιση για να συνειδητοποιήσουν αν υπάρχει στέγη που να τους αντέχει (και αυτό δεν είναι ευφυολόγημα αλλά μομφή στην παροιμιώδη και λυσσασμένη ματαιοδοξία τους). Oι συριστικοί σε επίπεδο συχνοτήτων και αδιάλλακτοι Mech▲nimal και οι ενίοτε στομφώδεις και εναντίον όλων UNIT ενώνουν το Σάββατο 12 Μαΐου τον πηκτό ήχο τους. 
Ακολουθούν μικρές αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες για την προαναφερθείσα βραδιά: 

Mech▲nimal
Ανάμεσα στον οργανωμένο θόρυβο του industrial και τη μετρονομική λιτότητα του krautrock, κάτω από ένα shoegaze κιθαριστικό τείχος που διαπερνάται από οκτάμπιτους συνθετητές, παίρνει μορφή το μηχανικό τέρας των Mechanimal.
Γέννημα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας την άνοιξη του 2011, οι Mech▲nimal είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα-σταθμούς της underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Raw, Elfish Records), και στη συνέχεια με πλήθος κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα εκλεκτικότερα labels σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
Το εκρηκτικό μείγμα που η μπάντα βαφτίζει drone ‘n’ roll ενισχύεται στις ζωντανές εμφανίσεις από τα visuals της Αγγελικής Βρεττού, που εικονοποιούν την ευρωπαϊκή βιομηχανική δυστοπία.
Μέλη: ΙΟΝ: Electronics /// Freddie F.: Φωνή /// Τάσος Νικογιάννης: Κιθάρες
http://soundcloud.com/mech-nimal

Στυλιανός Τζιρίτας UNIT 
Οι Στυλιανός Τζιρίτας UNIT λίγο πριν την κυκλοφορία του A.O.R. από την Lower Parts (η οποία θα κυκλοφορήσει σε νέα έκδοση και την "Κτιριολογία", τον πρωτο προσωπικό δίσκο του Στυλιανού Τζιρίτα) κατέρχονται σε συναυλία με τη νέα τους σύνθεση. Τουτέστιν στον πυρήνα Στυλιανός Τζιρίτας-Αντώνης Λιβιεράτος (λαρύγγι/κλαρινέτο-αναλογικά κλαβιέ αντίστοιχα) προστίθεται η Βασιλική Παπαδημητρίου στην κλασσική κιθάρα. Το τρίο παραδίδει παλαιότερες και νέες συνθέσεις όπου κεντρικό σημείο έχει ο λόγος και οι ανατροπές του ήχου σε επίπεδο ενορχήστρωσης
http://www.youtube.com/watch?v=eKH8zzaHLGU


Λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων η προγραμματισμένη συμμετοχή των Rattler Proxy δυστυχώς δεν θα πραγματοποιηθεί.