30.11.12

Live @ KNOT Gallery: D'incise, Jonas Kocher (02/12/2012)

(K)NØTmusic presents
D'incise, Jonas Kocher_Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012_Έναρξη 21:00_Είσοδος: 5 ευρώ

D'incise
Δραστήριος τόσο σαν συνθέτης όσο και σαν αυτοσχεδιαστής στο χώρο της ηλεκτρακουστικής μουσικής ο D'incise (Laurent Peter) βρίσκεται στο επίκεντρο της μουσικής σκηνής της Ελβετίας. Μέλος των αυτοσχεδιαστικών σχημάτων Diatribes, IMO, Heu{s-k}ach, KARST και της κολεκτίβας AUDIOACTIVITY (που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της electronica) και διαχειριστής του διαδικτυακού label Insubordinations (που είναι αφοσιωμένο στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και περιλαμβάνει κυκλοφορίες των Andre Vida, Bruno Duplant, Le Qua Ninh, Mathias Delplanque και Joel Grip μεταξύ άλλων), στις σόλο δουλειές του ασχολείται με την λεπτομερή μεταποίηση ακουστικών πηγών, glitches και feedback χτίζοντας ένα μουσικές συνθέσεις και ηχητικά περιβάλλοντα πέρα από τα στενά όρια των μουσικών ειδών.
μια κριτική της πιο πρόσφατης κυκλοφορίας του: http://www.thewatchfulear.com/?p=8196

Jonas Kocher
Με σπουδές στη σύνθεση και το ακορντεόν (δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Georges Aperghis, Teodoro Anzellotti, Pierre Sublet, κ.α.), δραστηριοποιείται σαν συνθέτης και αυτοσχεδιαστής από τις αρχές των 00s. Στη δουλειά του διερευνά όλα τα ηχοχρωματικά πεδία μεταξύ θορύβου και σιωπής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες της ακρόασης. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων με τους Joke Lanz (Sudden Infant), Burkhard Beins, Alfredo Costa Monteiro, Chris Heenan, Hans Koch, Thomas Lehn, Lee Patterson, Christian Wolfarth. Έχει κυκλοφορήσει δουλειές του σε label όπως η Another Timbre, Creative Sources, Potlatch, L'Innomable, Insubordinations καθώς και στη δική του Flexion.
μια κριτική από την πρόσφατη εμφάνιση του με τον Michel Doneda στη Knot Gallery: http://www.avopolis.gr/international-live/43437-michel-doneda-a-jonas-kocher

με την υποστήριξη του Swiss Arts Council Pro Helvetia