6.3.13

Live @ Knot Gallery: The 3rd Man Element (w/ Δημήτρης Βασιλάκης) (07/03/2013)



Η Puzzlemusic σε συνεργασία με τη (K)NØTmusic παρουσιάζει:
The 3rd Man Element (w/ Δημήτρης Βασιλάκης)_Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013_Έναρξη 21:30_Είσοδος: 5 ευρώ

Οι The 3rd Man Element είναι ένα τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που αποτελείται από … 2 άτομα… !
Ο Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο, πλήκτρα, χρηστικά αντικείμενα) και ο Socos (κιθάρες και ηλεκτρονικά αντικείμενα), αυτοσχεδιάζουν ζωντανά, ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει προκαθορισμένο υλικό. 
Την τριάδα συμπληρώνει ένας διαφορετικός μουσικός κάθε φορά. Είναι ο Τρίτος Παράγοντας ο οποίος καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις ισορροπίες που ήδη υπάρχουν, να συν-δημιουργήσει, έτσι ώστε οι τρεις μουσικοί, ως σύνολο, να φέρουν στην επιφάνεια κάτι νέο και απρόοπτο που ούτε ίσως οι ίδιοι περίμεναν πως θα προέκυπτε. Στη δεύτερη αυτή εμφάνιση της πρόσφατης επαναδραστηριοποίησης τους – αυτή τη φορά στο KNOT gallery – ο  … 3rd Man θα είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης στο σαξόφωνο. Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής jazz στο εξωτερικό καθώς τα βραβευμένα άλμπουμ του κυκλοφορούν από την ιστορική αγγλική εταιρεία Candid ενώ παράλληλα εμφανίζεται ζωντανά τακτικά σε venues στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη. 

Οι The 3rd Man Element δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2005 από τους ήδη τότε στενούς συνεργάτες Αλεξόπουλο και Socos, όταν ένιωσαν την ανάγκη να παρουσιάσουν ενώπιον κοινού κάτι που μέχρι τότε συνέβαινε… κεκλεισμένων των θυρών. Στη μέχρι τότε συνεργασία τους είχε πολλές φορές συμβεί, οι δύο μουσικοί, να αυτοσχεδιάσουν αυθόρμητα. Θεωρώντας τα αποτελέσματα αυτών των εγχειρημάτων πολύ ενδιαφέροντα και εξαιρετικά απελευθερωτικά, οι δυο τους δημιούργησαν το…τρίο των The 3rd Man Element το οποίο υπήρξε ενεργό συναυλιακά κατά την περίοδο 2005 -2007. 
Όταν ένιωσαν ότι ένας κύκλος ολοκληρώθηκε κατέστησαν προσωρινά ανενεργό το σχήμα και αφοσιώθηκαν μεταξύ άλλων, ο μεν Socos στους Socos & The Live Project Band και τα προσωπικά άλμπουμ του, και ο δε Αλεξόπουλος επίσης στα προσωπικά άλμπουμ του και στην Puzzlemusik της οποίας είναι ο ιδρυτής. 
Επαναδραστηριοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2013. Με την εμπειρία των χρόνων που μεσολάβησαν οι δύο μουσικοί έχουν εισέλθει σε ένα καινούργιο κύκλο δημιουργικής εξερεύνησης (Phase II).

Socos & The Live Project Band–Η πόλη χορεύει (από το Αντάρτικο Πόλεων, Δεκ. 2012, B-Other Side)
Χρήστος Αλεξόπουλος  - The Garden of Love (από το MeanTime, Νοέ. 2012, Puzzlemusik)
www.dimitriosvassilakis.com
Δημήτρης Βασιλάκης live στο Smalls Jazz Club (Νέα Υόρκη)   
Κριτική (live review) της πρώτης εμφάνισης της επαναδραστηριοποίησης των The 3rd Man Element


poster:
Γεωργία Καρύδη http://yorgiakaridi.tumblr.com/
Γιώργος Τούρλας http://www.flickr.com/photos/georgetourlas/