3.12.12

Παρουσίαση Ανθολογίας Ισπανόφωνου Μικροδιηγήματος Mini71cuentos, 14 ΔεκεμβρίουΧόρχε Λουίς Μπόρχες, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (1976)

Ο Μάντης

Στη Σουμάτρα, κάποιος θέλει να πάρει διδακτορικό στη μαντική. Ο μάγος εξεταστής τον ρωτάει αν θα απορριφθεί ή αν θα περάσει. Ο υποψήφιος απαντάει ότι θα απορριφθεί... 


Η KNOT Gallery , σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη  και το Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής γλώσσας Abanico, φιλοξενεί την παρουσίαση της Ανθολογίας ισπανόφωνου μικροδιηγήματος MINI71CUENTOS.  Η συγκεκριμένη ανθολογία είναι προϊόν συλλογικής μεταφραστικής δουλειάς, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του μεταφραστή και επίκουρου καθηγητή μεταφρασεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.  Το μικροδιήγημα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και ρηξικέλευθα λογοτεχνικά είδη του  σύγχρονου κόσμου, συνδυάζοντας το μυστήριο, το χιούμορ και την ανατροπή πάντα διατηρώντας την εξαιρετικά μικρή έκταση και μία ιδαίτερη αίσθηση πυκνότητας. Η παρουσίαση της ανθολογίας θα πλαισιωθεί από τρεις ομιλίες  που θα προσεγγίζουν τόσο την παράδοση του μικροδιηγήματος όσο και τη μεταφραστική διαδικασία καθώς και από ιδιαίτερες αναγνώσεις επιλεγμένων μικροδιηγημάτων από την ανθολογία.

Εισηγητές: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη (μεταφράστρια), Αρμόδιος Διαμαντής (μεταφραστής),  Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (Επικ. Καθηγ. Μεταφρασεολογίας ΑΠΘ) και Θέμελης Γλυνάτσης (σκηνοθέτης)

Αποσπάσματα από την Ανθολογία θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Σοφία Μαραθάκη και Πάνος Ροκίδης.


Ώρα Έναρξης: 9μμ

Ελεύθερη είσοδος - Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας


ΚΝΟΤ Gallery, Μιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου (εισ. από Πύρρου)
Τηλ. επικοινωνίας: 6940 808 727