20.4.13

Live @ Knot Gallery: GRIX [Φλώρος Φλωρίδης, Αντώνης Ανισέγκος, Γιώργος Δημητριάδης] (25/04/2013)


Η (K)NØTmusic παρουσιάζει:
GRIX (Φλώρος Φλωρίδης, Αντώνης Ανισέγκος, Γιώργος Δημητριάδης)_Πέμπτη 25 Απριλίου 2013_Έναρξη 21:00_Είσοδος: 7 ευρώ

GRIX

Φλώρος Φλωρίδης  reeds, πνευστά
Αντώνης Ανισέγκος  πιάνο
Γιώργος Δημητριάδης  τύμπανα

Οι GRIX δημιουργήθηκαν στο Βερολίνο από τρεις μουσικούς της Θεσσαλονίκης. Μετά από την συνεργασία τους σε διάφορα σχήματα για 15 χρόνια κατέληξαν στο σχηματισμό του τρίο το 2009.
Η συγκεκριμένη συνεργασία παντρεύει με σύγχρονο τρόπο μελωδίες, θόρυβο και ρυθμούς, με ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και ηλεκτρονικά ενώ παράλληλα αποτελεί μία ανοιχτή προσέγγιση στις μελωδίες, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής, με κοινό άξονα τις εμπειρίες τους από τον ευρύτερο χώρο της αυτοσχεδιαστικής τζαζ.

http://www.florosfloridis.com/grix.html
http://soundcloud.com/info-floridis/sets/grix-sweet-sour-sharp-and
http://www.youtube.com/watch?v=-u1nGJnyMS0&list=PLk6DFWVR5uLqkNAV1gyswLMLWFV_7bBfY

Φλώρος Φλωρίδης
Ο Φλώρος Φλωρίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και δίκαια συγκαταλέγεται στους κορυφαίους jazz μουσικούς της χώρας. Από την αρχή της πορείας του, ήταν έκδηλη η ροπή του προς τον αυτοσχεδιασμό και η επιδίωξη κάλυψης ενός ευρύτατου μουσικού φάσματος, που ξεκινάει από την συμμετοχή σε συμφωνικές ορχήστρες μέχρι την παραδοσιακή μουσική της Μακεδονίας ή τις παρυφές της πειραματικής electronica. Σημαντικοί σταθμοί σε αυτήν την ζηλευτή πορεία, η συμμετοχή του σε έναν από τους πρώτους μοντέρνους jazz δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας (το LP Improvising At Barakos - του 1979 - μαζί με τον Σάκη Παπαδημητρίου) οι συνεργασίες του με κορυφαία ονόματα της Ευρωπαϊκής jazz, η συμμετοχή του στους Χειμερινούς Κολυμβητές και στην Μπάντα Της Φλώρινας, καθώς και η σταθερή του ενασχόληση με την μοντέρνα jazz και τον αυτοσχεδιασμό τόσο ως μουσικός, όσο και ως δάσκαλος. Είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, ένας καλλιτέχνης που ποτέ δεν αρκείται στα κεκτημένα, ένας πραγματικός εξερευνητής των ορίων μεταξύ της jazz νομοτέλειας και του αυτοσχεδιαστικού και πειραματικού πνεύματος.

Αντώνης Ανισέγκος
Ο Αντώνης Ανισέγκος (γενν. 1970) ζει και εργάζεται στο Βερολίνο ως συνθέτης και πιανίστας, τόσο στην κλασική/σύγχρονη όσο και στην τζαζ/αυτοσχεδιαζόμενη μουσική σκηνή. Σπούδασε πιάνο στη Θεσσαλονίκη με την Ελένη Ξεναρίου (Δίπλωμα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης το 1991) και αργότερα σύνθεση στις Ακαδημίες της Βουδαπέστης, της Βιέννης, της Κολωνίας και του Βερολίνου, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2002 στην τάξη του Walter Zimmermann με μεταδιδακτορικό δίπλωμα σύνθεσης. Έχει σπουδάσει επίσης τζαζ πιάνο με τον John Taylor (1995-96) και έχει αποσπάσει βραβεία σύνθεσης. 
Είναι μέλος των συνόλων σύγχρονης μουσικής European Music Project και Ensemble Junge Musik και εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, με τα σύνολα Trio IAMA, Lynx, ΣΩΜΑ,  Grix, ddaA, KAYA και oneone. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς από το χώρο της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, καθώς και με ηθοποιούς και χορευτές. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσία και στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, χρησιμοποιώντας το όνομα unu.

Γιώργος Δημητριάδης
Ο Γιώργος Δημητριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά ντραμς στη δεκαετία του '80 σε διάφορα ροκ και μπλουζ σχήματα στην Ελλάδα. Αργότερα σπούδασε jazz drums στη Βοστώνη με τούς Bob Moses, Alan Dawson και Gary Chaffee. Έχει ζήσει για δώδεκα χρόνια στο Παρίσι όπου δραστηριοποιήθηκε στη τζαζ και αυτοσχεδιαστική σκηνή της πόλης (Trikyklo με τούς Stεphane Payen και Philippe Lemoine, Low Pitched με τούς Pierre Badaroux και Romano Pratesi, Tetrachromie με τούς Bruno Angelini και Georgi Kornazov). 
Το 2006 μετακόμισε στο Βερολίνο, όπου, χρησιμοποιώντας όλη την προηγούμενη εμπειρία του, επικεντρώθηκε περισσότερο στην αυτοσχεδιαστική μουσική, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να πειραματίζεται με ηλεκτρονικά. Εκτός από τη σόλο δουλειά του για τα κρουστά και ηλεκτρονικά, συμμετέχει στο GRIX τρίο (με τούς Αντώνη Ανισέγκο και Φλώρο Φλωρίδη), το σχήμα GLUE (με τον Tom Arthurs και Miles Perkin), ALLIGATOR PEAR (με τους Frank Paul Schubert και Mike Majkowsky) και ένα ντουέτο με τον Tobias Delius. Έχει παίξει επίσης, μεταξύ άλλων, με τούς Alexander von Schlippenbach, Paul Dunmall, Sirone, Mark Turner, Peter Kowald, Achim Kaufmann, Tristan Honsinger, Harri Sjoestroem, Nils Ostendorf, Antonio Borghini, Michel Hatzigeorgiou, Clayton Thomas, Σάκη Παπαδημητρίου, Günter "Baby" Sommer, Gebhard Ullman, Jan Roder, Daniel Erdmann, Matthias Mueller, Edoardo Maraffa, Julie Sassoon, Lothar Ohlmeyer, Peter van Huffel.