18.4.13

Live @ Knot Gallery: Σωτήρης Δεμπόνος - Illusion on "Film Musik" (19/04/2013)



Η Puzzlemusik παρουσιάζει:
Σωτήρης Δεμπόνος - Illusion on "Film Musik"_Παρασκευή 19 Απριλίου 2013_Έναρξη 21:00_Είσοδος: 5 ευρώ

Ο Σωτήρης Δεμπόνος είναι συνθέτης με δισκογραφία που εμπεριέχει αισθητικά την λόγια μουσική, τον αυτοσχεδιασμό και την ηλεκτρονική μουσική. 
Εμφανίζεται σπάνια επιλέγοντας κυρίως μικρούς χώρους, όπου μπορεί να δημιουργηθεί μία αμφίδρομη σχέση με τον ακροατή.
Γνωστός από παλιά με τη συμμετοχή του σε συναντήσεις αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται έχοντας ένα απολύτως προσωπικό setup, τόσο από άποψη ηχητικής πηγής (custom ηλεκτρικό δίμπρατσο μαντολινοκίθαρο ), όσο και από άποψη ηχητικής επεξεργασίας (Mobius Looping sofware), το οποίο χειρίζεται live μέσω προγραμματισμένων από τον ίδιο scripts.
Οι εμφανίσεις του συνοδεύονται συνήθως από συγχρονισμένα με την μουσική video.
Το ηχητικό αποτέλεσμα ανάλογα με την κεντρική ιδέα της κάθε εμφάνισης κυμαίνεται από τον τονικό μινιμαλισμό και τα jazz αυτοσχεδιαστικά στοιχεία μέχρι τον σειραϊσμό, την ατονική μουσική ή και την παραγωγή ακραίου θορύβου.

Στο "Illusion on Film musik" ανα-θεωρεί τις αρμονίες της δισκογραφικής του δουλειάς "fILM MUSIK", τις αναμειγνύει με στοιχεία από τoν υπό έκδοση (από την puzzlemusik επίσης)  δίσκο του "Blue Nevus" και, με συνεργό τον  Γιώργο Κίτσιο (ηλεκτρικό βιολί), δημιουργούν ένα συνεχόμενο μουσικό κείμενο. 
Η εμφάνιση των δύο μουσικών "φωτίζεται" από τα Videos που έχει δημιουργήσει ειδικά για την δισκογραφική έκδοση του "Film music" o Soccos.

O Γιώργος Κίτσιος είναι διπλωματούχος βιολιού και ανώτερων θεωρητικών καθώς και διδάκτωρ του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Εκτός από την συμμετοχή του σε συναυλίες με τις περισσότερες ορχήστρες κλασσικής μουσικής, αποτέλεσε ενεργό μέλος σχημάτων της σύγχρονης ηλεκτρικής Ελληνικής μουσικής σκηνής (Sigmatropic, Doctor Atomic κ.α) .
Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με την επιστημονική καταγραφή και μουσικολογική ανάλυση παραδοσιακών μουσικών και των τεχνικών τους, κυρίως στην Β. Ελλάδα.
Συνεργάζεται με τον Σ. Δεμπόνο τα τελευταία 15 χρόνια και συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του "Film Musik".
Εργάζεται ως λέκτορας στο  τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Με την ευρύτητα του γνωστικού του πεδίου και των μουσικών εμπειριών του συνδυάζει με ευχέρεια την ευρηματικότητα του μουσικού αυτοσχεδιαστή  και την τεχνική του λόγιου βιολονίστα.

www.debonos.gr  
www.myspace.com/farwestdances
www.youtube.com/debonoss